grillade tigerräkor, chokladmousse

Antal portioner: 4
Ingredienser

ca 80-100 g råa tigerräkor, kryddade efter egen smak
Ruccola
Pecorino
Svartpepparkvarnen
Lite flingsalt
Olivolja

Gör så här

1. Grilla tigerräkorna snabbt i grillpanna eller över öppen eld, gärna på spett.

2. Under tiden, lägg upp ruccola på assietten.

3. Hyvla över ett par drag med pecorino osten.

4. Dra några drag med svartpepparkvarnen samt lite flingsalt på toppen.

5. Lägg på det avsvalnade spettet med räkor och ringla över lite olivolja.

Recept för 10 portioner

 

375 g mörk choklad
1 l vispgrädde
1 gelantinblad
100 g vaniljsocker (äkta)

 

Lägg gelantinblad i vatten. Koka upp grädde och häll i choklad och socker. Blanda noga och lägg sedan i gelantinblad. Låt smeten kallna och ställ sedan in den i kyl. När smeten är helt kall (låt den helst stå en dag) ta ut den och vispa med elvisp tills den är luftig och fast. Servera gärna med färska bär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0