kronvik




dag 18 och sista dagen.

lekt med barnena ute på gården, såg då en av de småa barnen tod ett steg utan att jag höll i hennes hand, hört på saga, plockat i och ur diskmaskinen och spelat uno.

dag 17

varit ute på gården och lekt med barnen, spelat spel, strykit gardiner och hört på saga.

rubrik


(lägg märket till mina söndriga solglasögon som jag har tejpat..)
mysigt att vara bland alla saker som är på golvet! måste städa imorgon..

idag har har haft min sista dag på mitt sommarjobb, solat, simmat med anna, firat kusinen, ut och cyklat med mamma och kollat tv.

21:58

var och firade kusinen Jens idag han fyllde 21, grattis igen till dig så mycket!

hade på mig
shorts -  vila
t-paita - aukia

dagens olycka.. föll med mopon!


före duschen

efter duschen


sommarlov!

mina teckningar

 


blommor


gårdagens köp




+ en bok och en peak polo

staden

 
åkte till stan med mamma nu, hejdå!

måndagens köp



 


dag 16

Idag har vi först varit på förskolans gård och lekt med sedan gick vi till skolan med de större barnena och lekte. Har lekt med dockor med några också och byggt med klossar med några pojkar och hört på saga.


yesterday


dag 15

Har varit inne i byn idag vid Ekorrarna och Lyan. Kommer att vara där enda till torsdagen som är min sista dag. Har fått träffat många nya barn. Men saknar nog att vara nära vattnet och självaste Holken.

Men nu skall jag gå och sova så godnatt!

dag 14

MIDSOMMARAFTON!

anders konfirmation 25 juni

 
 








GRATTIS igen Anders!

27 juni

Idag har jag:
- jobbat
- gått på stan
- ut och kört till abc
och varit på en lenkki

26 juni

Nu är jag hemma efter en hel helg i Vörå. Kommer bliderna senare ikväll sedan..

Imorgon börjar min sista vecka på sommarjobbet och sedan får man sommarlov!

13:46

En lyckad kväll var det. Fick träffa mycket nya människor och äta massor med gott. Snart skall vi äta mat och sedan såsmoning om kommer väl mamma efter mig och jag far hen. När jag kommer hem någongång så kommer det bilder från igår. Ha en bra söndag!
Och grattis till dig Anders!!

11:33

Ännu är det bara abbe och jag hemma.. Skulle måsta gå i duschen och laga mig färdig och så men inte kan jag ju lämna abbe ensam medan jag skulle gå i duschen.. man vet aldrig vad han kommer på för finurligt att göra då. Så blir väl nog bara att vänta.. men då man inte heller vet när de andra kommer från kyrkan och när alla gästerna kommer :o innan det vill man ju nog vara klar! men ser ut som att man inte kommer att vara det.. men nåja kanske någon kommer hit snart så att jag kan gå i duschen ochatt någon kan sköta abbe sålänge.. det hoppas jag på!!

4 månader

Idag har jag och oskar varit tillsammans i 4 månader, känns som en längre tid.
älskar dig, puss. ♥

25 juni

Sitter hemma ensam med abbe nu medan de andra är i kyrkan. Snart kommer väl åsas syster hit också och hennes systers barnsbarn. Men nu skall jag gå och fortsätta kolla på barnkanalen med abbe, ha en bra midsommardag!


fyra bilder

   


regn

     

today



dag 13

tvättat de sista spelena/pusslena, haft en fin midsomamr middag, varit och plockat blommor, varit ute och hört på saga.

Och på måndagen är vi inne i byn på förskolan med förskolbarnen och de småa barnena från 1-3 år. Sedan är mitt sommarjobb slut..

torsdag

Nu har man lämnat hemma helt ensam då.. Paake åkte till Toffes och deras villa, mamma och pappa åkte till våran vill med mommo för att fira midsommaren och jag sitter hemma ensam nu. Imorgon för kusinen mig till buss stationen och jag åker med buss till vörå för att fira min midsommar 2011.

GUD VAD DET ORKAR REGNA! om det inte skulle regna skulle jag farit på lekki och kommi hem i en varm bastu men nej dit for det.. så blir väl att kolla film och gå och sova tidigt ikväll nudå.. men ha en bra regnig torsdag kväll alla! :)

22:35

godnatt!

21:48

Då mamma kom hem från jobbe så åkte vi och handlade då till PRISMA och sedan då vi kom hem kolalde vi tv kanske i en halvtimme och sedan for vi på lenkki med dina. Då vi kom hem så kollade vi tv i varsit rum och jag kom just ur duschen och mamma står och grillar köttet till kvällsmaten. Sedan senare ikväll kommer paake och sofia hit (+moa) och sover. Skall bli kul att få träffa alla tre. Hoppas ni alla har haft en bra onsdag!


en super glad nyhet!

Fick veta av mommo för bara kanske 20 minuter sedan att jag har fått en till småkusin idag på dagen någongång, så nu har Victor blivit storebror till en liten flicka.


15:10

Nu blir det att åka och handla mat till PRISMA med mammsen.

dagens

           

dag 12

har tvättat leksaker/spel och lekt med barnena.

21 juni

Nu blev det natten för lilla mig så godnatt!

22:00

Sitter och kollar på äntligen hemma nu just med mamma fast det är slut nu.

Idag har jag varit så duktig!
- städat båda vessorna
- dammat
- dammsugat hela huset
- varit på lenkki
- duschat
- och varit till butiken med mamma
 så nu sedan halv 7 har jag bara tagit det riktigt lungt
! det förtjänar jag !!

dag 12

idag lagade jag färdigt dedär födelsedagskortena, spelat spel och hört på saga.

dag 11

påbörjade födelsedagskort till de nya barnen som kommer till hösten, var ute på gården och lekte, hörde på saga och spelade spel.

20 juni

GODNATT!

22:03


nytt i klädskåpet



jc, shorts/topp, 39,90 euro



jc, klänning, 29,90 euro

vero moda, kofta, 10 euro (rea)

0:10

Hör ur regnet smättar mot fönstret emellanåt. Funderar vad jag skall sätta på för kläder i morgon. Har kollat filmen slut nu och skall bara tvätta bort sminket, byta till natipaita och borsta tänderna sedan krypa ner i sängen så man orkar upp till kvart före 8 imorgon. Godnatt


från sveriges tv 3 nu just.


19:12

SAKNAR DIG!
♥              

bara du får mig att le


19 juni

Vi sovde länge i morse ända till 11 ungefär. Hann bara äta morgonmål och sedan kom mamma efter mig. Vi åkte via prisma för att köpa Ellinors konfirmations present. När vi kom hem så gick man i duschen, klädde på sig och åkte iväg. Blev lite bråttom så glömde kameran hemma. Så inga bilder därifrån men hon var jätte fin och grattis så mycket till henne!


Kom hem därifrån för kanske en halvtimme sedan och snart är maten färdig så skall vi äta och sedan för vi Sofia och Paake till stan eller paake till buss stationen.


01:05

Steg upp kvart före 12 idag, åt morgonmål, gick i duschen, packade och lagade mig snabbt färdig. Gick ut till vägen och kusinen förde mig till bussen i stan. Åkte till vörå för att umgås med min underbara pojkvän. Vi har kollat två filmer och inte så mycket annat. Skall snart gå och sova men först en snabb dusch. godnatt!

en liten tur till solf 16 juni (igår)










mina tre stycken tur fyrklövrar.



högt högt upp över molnen




dag 10

Nu är det bara två veckor kvar. Idag har jag tvätt några pussel och ett spel, hört på två sagor och varit ett klätterträd.

dag 9

tvättade 13 st spel/pussel, lekte med barnen och lyssnade på saga.


?


21:10



café och lite shopping med mamma


hade på mig
jeans-jc
törja-jc
ring-kultajousi
halsband-christinas shop i solf

gårdagens 5 km lenkki med grannens hund dina.





15 juni





blä blä blä



1.

2.

3.

o.o

då jag tvättade mopeden (två veckor sedan kanske?)


dag 8

Hittat tre fyrklöver, lekt, tvättat leksaker/pussel/spel, läst tre sagor och ritat.

dag 7

Varit ute och lekt, ritat och spelat spel.


13 juni

Var en sväng till stan med mamma och pappa och kom hem för kanske snart en timme sedan. Köpte nytt utemöblemang till terassen och en ny bäddmadrass till paakes säng.


mera bilder










(rätt så dålig kvalite på somliga bilder, tog med lilla kameran så..)

dag 6

Vi var inte ut med barnena på gården på förmiddagen. Det har regnat så mycket och de har trivdest så bra att leka inomhus. Är hemma nu och var genomblöt då man kom hem efter att hade kört från jobbet. Har spelat spel, ritat, plocka ihop bibloteks böcker som vi skall föra till bokbussen imorgon.

Sitter ensam hemma nu med min onepiece på och skall kolla ett avsnitt av paradise hotel danmark. Ha en bra regnig måndag. hejs

(kommer mera bilder från helgen sedan bara min kamera skulle bli färdig laddad..)


några telefon bilder från helgen






en underbara helg

Har varit hor älskling hela helgen.

fredagen kom jag till oskar kanske kvart över sex. Han var inte hemma då ännu för han var på teorilektion. Satte och kollade på tv med erik. Oskar kom sedan hem kanske lite före sju. Vi gjorde inte så mycket skulle kolla på talang men missade vem som vann. Sedan så lagade vi sallad och åt kvällsmat ute på verandan halv 12 med hela familjen. Vi hade så varmt efter vi hade ätit så vi fick i duschen och sedan körp vi ner i soffan. (måstade sova nere i soffan i vardagsrummet då der var så varmt i oskars rum.)

Vi vaknade på lördagmorgon och 30 grader varmt var det ute också. Vi åt morgonmål, plockade bort några kvistar, bytte till om till simmkläder och körde först till butiken och köpte limsa och sedan vidare för att fara och simma. Då vi kom hem så gjorde vi inte så mycket kollade lite tv. Sedan runt 4-tifrn kanske så åkte vi till oskar och deras ena villa i Särkimo och simmade. Vi var där rätt sålänge och det var 27 grader i vattnet! Efter att vi hade simmat ville oskar ännu åka vattenskidor så det var bara att starta båten och dit for han på två skidor i vattnet och plötsligt bara en skida. Då vi hade varit där i rätt så många timmar så började vi köra hemåt. Vi kom hem runt 10-tiden (rätt så sent). Vi åt kvällsmat på balkongen igen och sedan en snabb dusch och sedan och sova i soffan igen. En super kväll var det!

Idag (söndag) så vaknade vi ungefär halv 11 och kollade lite tv. Gick åt åt morgonmål och sedan plockade upp några leksaker och tidningar som abbe hade slängt ut inatt/imorse, han tykte dom passade bättre ute på gräsmattan än i sovrummet.. Det var kallt ute!, bara 16 grader + blåste! Vi har inte gjort något vettigt idag egentligen.. Sovit i ungefär två timmar och bara tagit det lungt. Mamma och pappa kom efter mej 8-tiden och vi hann inte köra så långt så kommer jag på f*n jag glömde min telefon där. Vi körde tillbaka och hämtade den (älskling blev lite förvånad då jag kom in i hans rum). Sedan då jag hade hämtat den så och sakt hejdå till honom igen så körde vi hemåt. Då vi kom hem var klockan redan 9 så satte oss i soffan alla så kollade på solsidan en halvtimme och sedan någon annan serie. Nu kollar vi en film men skall snart gå och sova då man skall upp till jobbet i morgon.

Bilder från min helg kommer sedan imorgon.


dag 5

Lekte, tvättade leksaker och var till stranden.

hawaii five - o

rubriken säger vad jag kollar på.


dag 4, sommar värme

Idag på jobbet har jag lekt med barnen, tvättat leksaker och hört på saga. Skall gå reda upp här hemma nu och sedan gå ut och sola. Senare då mamma kommer hem efter 5 så far vi och handlar mat. Hoppas ni har en bra solig torsdag!

dag 3

Hade en super bra dag med värme och mycket lek med barnen. När jag slutade jobbet åkte jag raka vägen till mommo och hämtade mitt paraply, gick även in och träffade toni i en timme och sedan körde jag hem.


Då pappa och mamma hade kommit hem från jobbet for vi in till stan till jysk och köpte en ny bäddmadrass. När vi kom hem bytte mamma och jag kläder och åkte till blomgården här i sundom. När vi kom hem därifrån bytte man till bikini och gick ut och ligga i solen och läste en tidning. Nu sitter jag och kollat på tv och har rätt så tråkigt.

dag 2

LEDIG

22:27

Nu skall jag gå och sova så att jag orkar upp till 6:45 imorgon bitti. Godnatt

min tisdag i bilder


Hade väckning halv 11. Åt morgonmål och kollade tv. Gick ut och solade och läste I DENNA LJUVA SOMMARTID av  Mari Jungstedt.








BEGRAVNINGSPLAN I SOLF


Blev inte så att vi for till söderfjärdens resturang.. vi försökte till tre olika resturanger i solf men en skulle just stänga den andra hade fullbokat och den sista hade bara sådanna gäster som hade ringt och bokat i förväg. Så det blev att vi åkte in till stan och gick och åt kinamat.
(på bilden mommo och hennes väninna.)

I bilden påväg hem.

Sedan blev det vofflor på terassen med mamma och pappa.

dag 1

Har Dag 1 avklarat på sommarjobbet nu. Trivdest redan idag. Har lekt med barnen, klistrat foton på papper och lekt mera med dem. Vissa var lite blyga ännu idag och andra ville sitta i famnen min. Imorgon är jag ledig så skall sola och sedan ett, två-tiden far man med mommo, mommos vännina och kusinen toni till begravningsplanen i solf och sedan far vi ut och äter till söderfjärdens resturang, så kommer blider sedan imorgon då jag kommer hem. Hoppas alla har haft en riktigt bra dag! Det har i alla fall jag haft.

Hade en helt bra kväll vid hoviska/stan på lördagen. Var mest med Anna och hennes pojkvän Anton. Var till mäkken och åt två gånger men andra gången var klockan två. När vi ätit upp märker jag att paake och de kommer dit och skall äta. Anna och Anton far och jag går och sitter med dem till deras bod. Paake gav nyckeln till mig och jag gick upp till lägenheten och soffan och paake kom sedan kanske 20-30 min efter mig. Men en lyckad kväll hade jag!

Sitter och kollar tv nu men skall nog snart börja gå och borsta tänderna och sedan invänta samtal av oskar och sedan börja sova. Så godnatt allihopa!

 


dagens köp











studentfest
























Grattis till studenten igen kusinen!

(lite suddiga och dåliga bilder men det får duga!)

21:45

Sitter ensam i paake och soffan lägenhet nu. Har varit här med paake, soffan, krisu, kim och eddi, men de gick till stramppen och jag lämnade ensam här. Skall väl nog gå inom en timme ner till hoviska. Ha en bra kväll alla och festa lungt!

min fredag

Har prövat alla klänningar minst 4 gånger.. men har ändå ännu inte bestämt mig för vilken klänning jag skall ta på mig i morgon på min kusins studentfest. Måste stiga upp senast 11 och bestämma sedan vilken det blir och sedan duscha och laga sig färdig. Mamma och jag far till min kusin till ungefär ett och börjar lägga på kaffe och sådant och sedan kommer de från stan och då börjar gästerna komma dit. Hoppas bara att det är varmt och fint väder så att alla inte behöver vara inomhus.

Idag har jag solat i 4½ timme. Fast är nog ännu förkyld men det var ju bara så skönt och varmt så måstade bara vara ute och få lite sol! Skall nog nsart börja gå och sova så man orkar upp imorgon. I morgon kväll blir det säkert att fara in till stan till hoviska och träffa kompisarna.


Du och någon klasskompis




underhållning


vattenmelon




OUPPÄTNA

UPPÄTNA

18:55

Idag då mamma kom hem fick man en liten chock! Hon hade klippt kort hår! Hon har funderat länge på att klippa kort men det har aldrig blivit av. Men idag då hon var till firssan så hade dom bestämt att nu skall hon klippa det kort så det var kort! Fattade inte först, hon såg mycker yngre ut, vilket hon blev glad över då jag sade det till henne. Men fint var det och huvudsaken hon trivs bättre med det där!

RSS 2.0