Handdocka

Har gjort för första gången en handdocka i skolan, idag blev jag klar med den. Den ser hemsk och verkligen inte fin ut men egentligen skall jag väl vara nöjd, det är ju ändå min första docka. 
 

Grattis mamma på din 49-års dag ♥ (24.4)

I söndags firade vi mamma som har fyllt år. Massor med gott blev det och nu skall jag ta tag i träningen hårt och föröska att hålla borta mig från allt som räknas till gotta.. 
Hittade denna bild i en gammal IFORM tidning, kanske något att sträva efter? Bara att jag byter ut 28 till 30 dagar. 
 
 
 
 

Denna underbara och soliga dag

Satte och solade för första gången för det här året på balkongen idag, och lite färg fick man ju i alla fall på bara en timme, tummen upp för det! I morgon är det exakt 30 dagar kvar tills vi åker.. spännande!

Träningsmotivation

(bilder från goggle)
 
 
 

Äntligen fredag!

Äntligen FREDAG och jag får åka hem. Har håltimme mellan 10-13 så åkte till lägenheten och gjorde lite lunch och tog det lugnt. 
 

Torsdagen

Lite bilder från vår första bild och form lektion igår, man skulle vara i par och rita av händer eller fötter, sedan rita med kritor runt som konturer och tillsist måla med vattenfärger. En riktigt rolig lektion och det är skönt när man fåra göra praktiska saker istället för att sitta på föreläsningar. Gjorde pararbetet med Hanna. 

Toppen dagar!

Åkte till Hanna i onsdags efter skolan och har sovit en natt över hos dem och skall sova här tills imorgon också. Passar så bra när hennes man jobbade nattskift denna vecka och hon ville ha lite sällskap och jag ville helst inte vara ensam i min lägenhet, så vilket tur får jag sova över hos dem nu. Har varit mycket skratt, promenader, ätit gott allt från mat till godis, kollat film och långa pratstunder! 
Bild från onsdagens kvällspromenad i skogen.
Var hemma ensam idag med Hanna och deras hund några timmar så det blev lite skoluppgifter gjorda och en kort promenad med deras hund.
När Hanna sedan hade kommit hem så blev de hemma gjorda hamburgare, de var super goda! 
När vi hade ätit så skrev jag klart en uppgift som skall lämnas in imorgon. Då jag var klar med den så gick vi på en lite längre kvälls promenad. När vi sedan kom hem satte vi oss i soffan framför tv:n och kollad en film och åt godis och vindruvor. 
Med alla dessa bilder så säger jag godnatt nu!
 
 
 
 
 
 
 
 

Söndag

Kvälls promenad med fasters golle, får ha henne ännu en natt till vilket känns skönt, blir att få mysa med någon fjärde natten irad då. Det ger mig kraft inför veckan som kommer då jag hamnar att vara i Jakobstad från måndag kväll till fredag efter skolan. Blir en lång vecka och allt för många nätter där..
 
 

39 dagar kvar

Den här helgen började bra! Fick veta att jag blev godkänd i tenten som jag har kämpat några gånger med nu, så det kändes skönt att den är över nu och godkänd. Har haft moa här i tre nätter nu så det har blivit många mysstunder. 
I förrgår var vi på en promenad och via mommo
 
 
 

Måndag

Det är svårt att koncentrera sig på att läsa på tent när humöret är dåligt. Blir inte bättre av att det är äckligt väder där ute också. Längtar till det blir varmt och skönt och man kan börja skippa alla varma kläder. Mår mycket bättre idag så jag skall läsa och ikväll orka fara på gym också. Känner att jag verkligen måste börja ta tag i träningen ordenligt igen.

Brändö

Började läsa på tenten idag men fick en fruktansvärld huvudvärk efter några timmar så jag sov några timmar och känner ännu av den lite. Åkte också av och an till Paakes och Sofias lägenhet och kollade hur långt de har kommit med renoveringen, mamma och pappa var där och hjälpte dem idag. Det börjar se riktigt bra ut där nu!
Kommer att bli svårt att säga Paakes och Soffans lägenhet.. Det har ju varit min faffas lägenhet innan han dog och han bodde där under hela min barndom och allt, så det kommer att bli svårt att ändra att säga att det är deras istället för faffas.. men det är bara att börja vänja sig nu!

V Å R

 

11 April

Äntligen tittar solen fram ordentligt. Känns bara tråkigt att sitta inne för att läsa på tent och skriva färdigt ett arbete. Borde ta lite paus i detta snart och gå ut i det vackra vädret för att tvätta bilen och bara få göra något annat än sitta inne. 
 
Ikväll hoppas jag att jag skall orka på gym också, har blivit några håra pass här nu på senaste tiden så är hela död i kroppen varje dag. Det går så lätt att överanstränga sin kropp när man först inte har tränat på några veckor och sedan kör man på för fullt när man börjar igen.. 
 

En sak ni inte visste om mig.

För er som inte visste det här om mig så vill jag skriva ut det. Allt började när min farfar dog för ungefär tre år sedan. När det hände så mådde jag helt okej några veckor efter det ännu. När de veckorna hade gått så började jag må jätte dåligt och orkade inte göra nästan något. Jag kunde inte sova, träffa vänner, festa eller vara mig själv. När jag t.ex. var nykter på krogen och kom sedan hem för att lägga mig så somnade jag först helt bra men kunde sedan vakna 1-2h efter åt och må riktigt dåligt och blev rädd att vad är det för fel på mig.
 
Jag föjde efter mina föräldrar vart de än åkte och ville inte vara hemma ensam. Jag kunde börja på en offentligt plats gråta och skaka. När jag skulle sova så kom tårarna igen och de bara rann och rann, jag började må illa, skaka och hyperventlilera. Det tog oftast rätt så länge innan jag lugnade ner mig. Jag sov nästan varje natt med mamma för att jag inte klarade av att sova ensam. Kändes pinsamt att som 19-åring sova med sin mamma, följa efter sina föräldrar vart de än åkte eller gick och att inte kunna leva som en vanlig tonåring. 
 
Hur jobbigt jag än hade så hade jag bestämt mig för att jag inte vill söka hjälp, jag vill klara det på egen hand! Det gick några månader och tillsist föll jag ihop hemma på golvet och insåg att jag behövde hjälp. Jag började gå hos en psykolog men trivdes inte alls hos henne. Allt blev bara värre och utbrottena var lika starka. Bytte psykolog efter julen och går ännu hos henne och idag är jag 21 år. Stortrivs och hon har hjälpt mig så sjukt mycket! Om jag inte skulle bytt till hon jag går vid idag så känns det som att jag inte skulle kunnat klara av att göra något. Hon fick mig på benen igen och jag är som en ny människa. Det är klart att jag har min ångest inom mig hela livet säkert men jag hoppas att det kommer att bli bättre med tiden. 
 
Jag hade inte klarat mig utan min familj i detta läge som det var som jobbigast. Älskar de mer än hela mitt hjärta och är så tacksam för att de fanns där för mig. 
 
En liten kort beskriving av hur jag har mått de senaste åren. Ville få utskrivet det i fall någon har undrat varför jag kanske inte har haft så mycket kontakt med någon eller på de sättet. Eller inte viljat komma och festa eller bara umgås. Jag har inte menat något illa när jag har sagt nej åt folk, jag har bara inte mått bra. 
 
 

48 dagar kvar, bara att kämpa!

Är lika trött i verkligheten som på bilden.. Skoluppgifter väller över och en tent ännu innan sommarlovet kan börja. Skulle inte orka med något längre! Så sjukt mycket som skall fixas innan man kan pusta ut och säga äntligen, jag klarade mitt första år! 
 
Åkte en sväng till psykologen min idag och nu försöker jag skriva färdigt en inlämningsuppgift. Om ungefär 2h åker jag med mamma till stan och handla mat sedan blir de väl mer skolsaker att fixa och gym på kvällen. Gymmet är den ända platsen som får en på bra humör nu just. Så skönt att åka dit varje dag och avagera sig lite från allt annat som skall göras och vara klart inom en viss tid. Där kan man vara sig själv, avslappnad och bara köra på! 

tb

sommaren 2014, varmt å skönt!
 

Fäboda

Åkte i tisdags med Sandra och Hanna till Fäboda och filmade lite till ett skolprojekt. 
 
 
 

52 dagar kvar!

Bokade just en resa till  T U R K I E T  med Hanna. Bara 52 dagar kvar så sticker vi bort en vecka från det här äckliga gråa vädet. Har aldrig förr varit till Turkiet så det skall bli spännande. 
(bild från hotellets hemsida)
 

RSS 2.0