Någon i din släkt


mommo

hatar att vara sjuk!


Kom redan hem idag från oskar. Var redan förkyld igår men inatt har jag sovit inte alls mycket och väckt oskar flera gånger av att jag inte har kunnat ligga stilla och haft feber och allt sådant. Så vi bestämde igår kväll att Åsa skulle föra hem mig idag. Älskling for tidit i morse ti skolan fö han hadd morgonträning. Själv somnade jag om när han hade farit och vaknade runt 10-tiden. Åt morgonmål och kollade bolibompa med Abbe och sedan förde Åsa och Abbe hem mig. Vi körde via stallet och jag fick se Åsas häst, ur söt! Sedan skulle de till plantage så jag gick med de där tills mamma kom dit och sedan for mamma och jag via prisma och sedan hem. har sovit och fått i mej lite mat och en ibuxin. Ännu ont i halsen, stockad näsa och lite feber. Önskade att jag inte skulle varit sjuk! Skulle fått vara med oskar nu i sådanna fall men så blev det inte nu.. saknar honom redan! Nå kanske vi träffas sedan i slutet av veckan då jag blivit frisk! :) Men nu skall jag fortsätta kolla tv ha en bra tisdag! (säkert blivit stavat något fel här men orkar inte bry mig nu, mår inte bra!)

17:55

Min hals är sjuk och min näsa rinner.. Känner mej som en uppstoppad kanin. Senare ikväll för mamma eller pappa mig till oskar och så är jag där ända till onsdagen. I morgon skall jag sköta Abbe medan Åsa städar. Hoppas min hals mår bättre och min näsa blir bättre! Sitter och kollar tv nu just och har allmänt tråkigt, nästan så jag skulle kunna lägga mig ner och sova en stund!

Ha en bra måndag alla! (:

första året avklarat som medieassistent och helt nöjd med betyget är jag.




one, two and three




30 maj

Steg upp 8 och gick i duschen (och sålänge jag gick i duschen så kom sofias storebror med moa hit), åt och klädde på mig. Mamma och moa förde mig till skolan till till lite före 10 och jag gick in på avslutningen.. det där var den ONÖDIGASTE skolavslutningen jag varit på! Själva avslutningen höll på i bara en halv timme Helt onödigt att fara dit. Det ända bra var att man fick träffa kompisarna men annars onödigt. De kom efter mej ungefär 11 och vi kör till PRISMA. Moa lämnar i bilen och mamma och jag går in och handla lite. Då vi kom hem så satte vi oss ner i soffan och nu kollar vi tv ännu och moa ligger i soffan brevid mamma och sover.

Det här hade jag på mig idag.





0:18

Nu blir de natten fö lilla mej men innan ja börjar sova skall jag ringa till min älskling. Imorgn kommer det bilder sedan någongång under dagen/kvällen. Godnatt

det blir bättre

Sitter och kollar med mamma och pappa på Det blir bättre nu just. Sedan kommer det en film och sedan då filmen är slut så blir det att gå och sova och stiga upp 8 imorgon bitti för att gå i duschen och sedan laga sig färdig för att fara på skolavslutningen till klockan 10.

P.s I LOVE YOU

min prins

Då jag kom igår till älskling så kollade vi en film och bara myste i soffan. Sedan då Åsa och Kaj kom hem så lagade dom mat och vi åt en super god middag! De firade sin 17-åriga bröllops dag. Sedan började kvällen är din och vi kollade på det. Sedan var det meningen att vi skulle fara till internatet och kolla fotboll med oskars vänner men vi stannade hemma båda var så trötta. Vi gick upp och fortsatte att kolla tv där men det tog inte länge innan jag somnade.

Vi sovde länge idag ända till 10 över 10. Vi kollade slutet av sex and the city och någon fotbolls film. Sedan åt vi mat och inte gjorde något. Sedan förde Åsa mig till prismas parkering och jag väntade på att mamma skulle komma efter mej. Då mamma kom så körde vi hem och har bara kollat tv och sovit har jag gjort ungefär två timmar och så åt vi och nu kollar vi tv alla tre. Ha en bra söndagkväll!

du betyder allt för mig.

Sitter hemma hos älskling nu och  väntar på att han ska komma tillbaka från grillen. Vi har kolla en film och har inte gjort så mycket annat. vet inte ännu vad vi skall göra ikväll men i alla fall kolla sex and the city till slut!!

wallander - byfånen


Sitter och kollar på Wallander med mamma och pappa nu och snart äta och sedan kanske snart börja gå och sova så man orkar med en morgonlenkki imorgonbitti inna man sedan far till oskar.

Ikväll har det regnat men det hindrade inte mig att fara ut och gå med dina. Våta var vi då vi kom hem. Men skönt var det i alla fall! Sedan har jag varit i bastun och tagit det lungt och kollat tv bara.

16:53

vaknade 12, åt, kollade lite tv, städade huset med mamma och nu kollar jag på top model.

torsdag





Idag har moa varit här sedan i morse. Sofia kom efter henne ungefär kvart före 9. Men nu skall jag äta, chilla och sedan tala med älskling!

20:30

Idag var det då min sista praktikdag. Vill tacka Andrea jätte mycket för de veckor jag har fått vara där och göra så mycket kul. Innan jag for till papper på praktik kunde jag inte skriva en artikel. Men jag lärde mig åtminstonde att kunna skriva lite. Jag har fått göra precis det jag ville fota, redigera, lära mig skriva, intervjua och bara få lära känna henne. Kommer nog att söka dit nästa år igen! tack ännu en gång :)


Då jag satte mig på mopeden hemåt då jag slutade min praktik började även mitt sommarlov förutom att man måste fara till skolan på måndagen till klockan 10 på skolavslutning.. skulle nog helldre vara barnvakt till abbe som jag fick som ett förslag men glömde bort att jag hade avslutningen. Men i alla fall ha en bra torsdag kväll!


älskar dej!

rubriken säger allt.

onsdag

Nu har jag suttit och latat mig framför soffan ända sedan jag kom hem från jobbet halv 5. Så nu skall jag röra på min röv och stiga upp härifrån och gå ut och gå med grannens hund Dina. Då man kommer hem blir det duschen, tala med älskling och sedan äta något och sedan gå och sova.

rosa/lila och svart





tågstationen

Idag var jag och fotade till jobbet lite. Här har ni några bilder.





10:22

Igår då man kollade på stafettkarnevalen så gud om man inte kände att man skulle viljat vara där!

Men i alla fall är i jobbet nu och imorgon är min sista dag.. önskar det skulle i alla fall vara en vecka till. På måndagen så blir det att fara till skolan på skolavslutning och sedan har man sommarlov! :)

20:00

Nu börjar Stafettkarnevalen från FST5 och skall spendera att kolla på de i en och en halvtimme framför nu. Ha en bra tisdag alla!


tisdag



Ville ha något skönt och bekvämt på mig idag så det blev jeansleggings, collage och en skön t-skjorta.

plask plask

Ikväll blir det lenkki om man inte har såhär sjukt i magen som man har nu. Vill inte köra hem då man slutar! Det bara öser ju ner med regn..

något jag gillar


Pirates of The Caribbean 4

om en timme blir det att åka in till stan till paake och soffans lägenhet med mamma och pappa och sedan far vi på Pirates of The Caribbean 4.

oskar <3

Jag kan bara inte sluta älska och bry mig om dig! Du betyder allt för mig och jag vill aldrig släppa taget om dig! Du bryr dig om mig och är bara för underbar. Ett förhållande skall inte vara perfekt utan några småbråk och tjafs behövs Fast vi gör det så älskar vi ändå varandra. Känns som vi har varit längre än tre månader. Men en ska lova dig älskling, jag skall börja lära mig och måste kunna hålla tillbaka ibland. Jag bryr mig bara om dig men jag skall lära mig min läxa! Några tårar och skärpa sig kanske jag lär mig.

Älskar dig OSKAR, du är den bästa i mitt liv ♥

En bild som du aldrig lagt upp


<3

Jag saknar dig älskling!

En bild på dig och din vän du inte varit med pålänge


malin och jag förra året påväg till staffetkarnevalen i bussen, miss you girl!♥

daniela och jag, vi har alltid kul, bara den tiden skulle vara oftare♥

några bilder från idag/kväll








massor med svart




mamma var så snäll och köpte nya skor till mig på torsdagen, från andiamo för 40 euro.

En gammal bild på dig själv


2008

13:46


förra veckans måndag


förra veckans tisdag


min önskan skall gå i uppfyllelse!

Torsdagen, först var man i jobbet då och sedan åkte men med bussen direkt då man slutade till vörå.

Fredagen
, vaknade vid älskling 8:10 på morgonen och steg upp. Åt morgonmål och sedan åkte alla till skolan och jobbet och jag blev ensam hemma med Abbe. Vi kollade på bolibompa och var ute och lekte. Plötsligt ringde det på dörren och älskling kom hem va och an i kanske 5 minuter för att hämta en sovsäck som han inte hittade och orkade inte söka heller så han tog ett täcke och sedan for han tillbaka till skolan.. Sedan ungeäfr kvart före 12 somnade Abbe och jag somnade själv i soffan också då jag kollade tv. Abbe vaknade kanske kvart över 1 och sedan halv 2 ungefär kom Erik hem från skolan och vi gick ut och lekte ännu mera. Då Åsa sedan kom hem kanske kvart över 2 så skulle hon föra hem mig men vi hämtade upp Kaj också och sedan körde dom hem mig. Då jag kom hem orkade jag knappt göra något åt mat, och låg på soffan och halvsovde. For och handlade mat med mamma sedan lite senare på kvällen och sedan gick jag och sovde redan halv 11. + det var min och oskars 3 månaders dag igår ♥

Lördag, vaknade första gången halv 10 men somnade om och vaknade kvart över 11. Åt morgonmål och nu kolalr jag tv och skall väl nog snart röra på mig och gå ut en stund i det vackra vädret. Ikväll blir det kanske bio men bara kanske.


något jag aldrig kommer att glömma, stafettkarnevalen.

Sitter hemma och önskar att man gick i högstadiet ännu så man fick vara med i staffetkarnevalen.. Bara för att man tänker på det så blir man helt deppig!Några bilder från staffetkarnevalstiden i högstadie.




Bilderna är från förra året

2009, tog bilden av sofia.



mina egna bilder från 2009.

ända minnet och bilden från 2008. då vi tog silver i masstaffet.

 


till min vöråpojke

Om bara några minuter slutar jag och sedan börjar jag gå till bussen. Det kommer bilder sedan då jag kommer hem från oskar i morgon eller i alla fall sedan under helgen. På måndagen är det bara tre elelr fyra dagar kvar av praktiken då.. Men nu skall jag börja stänga av här och sedan börja fara. Så hoppas ni har en bra torsdag! Hejdå


grönt i mängder

Igår intervjuade jag erika om ni vill läsa så klicka här.

Idag då jag satte och kollade ut genom fönstret in mot stan i bussen så märkte jag först vad alltning har blivit grönt. Det ser ur fint ut och man får sommar känsla. Efter jobbet direkt bilr det att gå till buss stationen och åka iväg med bussen till vörå som går 16:15. Imorgon åkter älskling och alla andra som skall till staffetkarnevalen iväg.. önskar att jag själv skulle också få vara med i år, men nej sista året var förra året. Om vi får ihop ett lag till nästa år så lovade min gymnastiklärare att vi får åka. Så jag SKALL ha ihop ett lag för jag vill så JÄTTE gärna åka dit!


solsken

Snart blir det mat somtur! Min mage kurrar som någon annan maskin. Idag då det är så fint väder tror jag att jag skall orka dra mig ut på en lenkki sedan då man kommer hem. Efter lunchen kommer läraren hit och sedan blir det väl att intervjua någon och sedan skiva. Gud vad jag trivs bra här! Tycker det är kul att få gör det jag tycker om att fota och så har jag även lärt mig att få skriva. Bara exakt en vecka kvar.. tyvärr! Skulle gärna vara här längre! :)


22:14

Kom hem för kanske en halvtimme sedan. Vi kollade på Göta Kanal 1 och åt popcorn och sedan blev det läggdags för dem. Kul var det i alla fall! Nu är ja trött efter 6½ timme i jobbet och sedan då vara barnvakt. Nu äta något och sedan vänta på att älskling skall ringa och sedan går jag och sover. Så godnatt!

17 maj

DAGEN:

Sitter i jobbet nu och söket fakta till mina pysselbloggar jag skriver om. Då man kommer hem sedan blir det att laga något att äta och sedan fara med mamma till biblioteket i sundom för jag skall fota några böcker. Sedan då vi kommer hem därifrån så måste jag bara byta kläder och sedan gå till grannarna där jag skall vara barnvakt från halv sju till nio ungefär. Men nu skall jag skriva det där pysselbloggarna färdigt och sedan så småningom börja fara hem. Ha en bra tisdag!


14:00


En bild på någon i din familj


bästa storebrorn som finns!

brist på inlägg.

En bild på någon i din familj
En gammal bild på dig själv
En bild på dig och din vän du inte varit med pålänge
En bild som du aldrig lagt upp
En person som du saknar
Någon i din släkt
Du och någon klasskompis
En person som du vill vara med
En bild på dig själv
En bild på din fritid
En person som är snygg
En bild på en tid du saknar
En bild från i somras
Den nyaste bilden på dig själv
Någon du aldrig kommer att släppa taget om


ö

Jobbe, äta, jobbe, hem, lenkki, duschen, kolla film.

D
u betyder allting för mig! ♥


heja finland!


google bild

upp och ner.



saker och kläder jag köpte.













my weekend

Fredag, började med att telefonens väckarklocka ringde klockan 7. Åt morgonmål, klädde på mig och satte mig i bilen påväg in till stan. Vi hämtade upp Sofia och började köra ner mot Åbo. Att sitta i bil i 5 timmar var inte min grej på vägen ner.. Jag hade sjukt i rumppan hela vägen typ så det var inte kul att veta av då att man skulle sitta 5 timmar! När vi äntligen hade kommit fram till Åbo med regn hela vägne ner och en tjatande jag för att jag hade sjukt var härligt att veta att man äntligen fick shoppa! Vi körde till Mylly för att shoppa och var där i ungefär 3 timmar och sedan körde vi vidare till IKEA. Sofia och jag kan i alla fall IKEA nu. Vi hamnade att gå två varv runt om inte tre. Först gick vi och plockade saker ett varv och sedan satte vi oss ner och åt en glass medan mamma och pappa var och hämtade Paake till tågstationen. Då dom sedan kom tillbaka och kom till IKEA så gick vi ett varv runt till och plockade mera saker och alla skåp och sådant som sofia och paake skulle ha till sin lägenhet. Vi åkte därifrån då dom stängde klockan nio. Vi körde hemåt och stannade en gång bara snabbt innan ett abc stängde.


I bilen

Bilen

Pappa och Mamma

Sofia

Sofia, Mamma och Pappa

IKEA


Sofia, Paake, Mamma och Pappa

Sofia, Paake och Mamma

Sofia

Paake och Sofia

Paake




Mamma och Pappa


Lördag, vaknade endå klockan 10 fast vi kom hem lite före två på natten. Var och handlade mat med mamma och sedan var vi efter pizza och åkte till sofia och paakes lägenhet. Sedan då vi åkte därifrån tog vi moa med oss så hon sovde här. Då vi kom hem gjorde vi nu inte så mycket jag var ute med moa och lekte lite och sedan kom pappa hem och moa blev super glad! Senare på kvällen åkte jag ut och körde med kusinen. Vi åkte till Åminne. Träffade en massa bekanta. Vi var där kanske 2½ timme sedan kom Sandra och hennes pojkvän Simo och förde hem dom till Sandra i stan. Sedan förde toni hem mig och då jag kom hem så kollade man Eurovision song contest finalen 2011 och sedan gick jag och sovde.

Söndag, vaknade lite före elva och har inte riktigt gjort något har typ sovit för är konstigt trött och vill bara somna helatiden.. men varit ute med moa lite och fått träffa paake fast nu sitter han påväg ner till militären i bussen igen.. Faffa var även hit och drack kaffe och åt mat. Kollar tv nu bara och om 6 minuter börjar vm finalen i ishockey, FINLAND - SVERIGE, hoppas finland vinner!




.

Men nu gick jag och sova så att jag orkar mig upp imorgon till klockan 7. Sedan där en 8-tiden börjar vi köra ner mot Åbo. Kommer bilder sedan men nu sova så godnatt!


n i c e



Flygande Andrea på jobbet.

Kolla denhär bloggen, ur fina bilder! floating.fi

pic




jag vill ha min egen öde ö

Igår kom man hem från jobbet, lagade mat, gick ut och solade, åkte till mammas moster och firade henne då hon fyllde 56 år och vi kom hem kvart före 10 därifrån så satte nog bara på datorn en stund och sedan gick jag och sovde.

Idag skall jag lägga upp några bilder, fara på lenkki och ta det lungt. För i morgon bitti kör vi ner mot åbo.


13:20

Igår då jag kom hem från jobbet lite över 4 så orkade jag inte sättapå daton. Jag bytte till bikini och gick ut och solade i det vackra vädret. Solade kanske i lite över en timme och sedan kom mamma hem. Jag gick in och åt något och fotade några bilder till jobbet. Då jag kom in for vi och handlade mat. När vi kom hem ringde jag kusinen och han fick vara min modell till jobbet. Jag tog några bilder på honom och sedan fick mamma, grannen och några som var ute och mortionerad vara mina modeller. Så jobbade hemifrån två timmar. Sedan gick jag in och kollade tv en timme och sedan gick jag i duschen och sedan skulle man ringa älskling men han hade åkt ut.. och då var klockan nästan 11! Nåja i alla fall jag gick och sovde utan att få tala med honom..

Men nu skall jag fortsätta jobba!


ett litet moment

Igår intervjuade jag då Anna Falk, läs hennes blogg -> http://annazlife.blogg.se/, här är intervjun med henne-> http://www.papper.fi/article.aspx?aID=162.

in the middle of everything


like an angel






min helg och morsdagsfirande

Fredag, slutade jobbet och åkte hem med pappa. Vi kom hem ungefär halv 5, jag åt snabbt sallad, duschade och packade. Allt det där gjorde jag på bara 25 min! Det brukar ta minst 1½ timme! Nåja.. jag hann med bussen till vörå. Jag kom till vörå och gick hem till oskar. Hemma hos honom kollade vi tv och myste bara och jag gick och sova tidigt!

Lördag, vi vaknade halv 10 ungefär och låg nu i sängen bara en stund innan erik kom och sade att vi måste stiga upp. Vi åt något och kollade tv. Jag blev snål på något gått så satte pengar i handen på oskar och han körde efter chips, godis och mjöd. Då han kom tillbaka kollade vi en film och myste. Mamma kom efter mig typ sju och jag åkte hem. (jag saknade honom direkt!). Då jag kom hem gjorde jag inte riktigt något, kollade tv och myste med mamma och pappa.

Söndag, då blev det att fira mamma och mommo. Steg upp kvart före elva och runt 12-tiden cyklade vi iväg mot mommo. Där fick vi tårta, saft, kaffe och kex. Vi var där kanske 2 timmar sedan kom vi hem och började laga maten. det blev super god mat och jag måstade ha något fel tyckte alla. Jag åt typ mest förutom pappa kanske och jag blev inte ens mätt! Ännu på kvällen gick jag och åt en massa MAT ur kylskåpel tx. grillat kött.. Senare på kvällen förde vi paake till buss stationen och soffan tiill lägenheten. Mamma, jag och pappa åkte vidare till plantage och sedan till begravningsplan för att föra blommor till vanhamommos grav och till fammos grav. Då vi kom hem for mamma och jag på en lenkki och sedan tog man det barariktigt lungt.






maten på söndagen

och frida var och tiggde räkor


från hjärtat


Jag bara älskar den här filmen!

9 maj 2011

Nu kan jag skriva och lägga in inlägg igen. Igår på hela dagen så slapp jag in men kunde inte lägga in några inlägg. Så idag kommer det att komma lite bilder. hejdå

bordshörn?

Mat och värktablett i magen. Hälsosystern kunde inte göra något annat än att säga att följ med det och om det blir sjukare så kontaktar vi läkare.. Nu fortsätta skriva och om 2½ timme slutar man sedan börjar stressen. Ha det bra!


bloggläsning

Kom för en stund sedan till jobbet och nu skall man börja läsa bloggar!! Fölåt för att det inte kom några bilder på bloggen igår. Om jag hinner innan jag far till vörå idag så kanske det kommer upp någon bild. Men det kan bli lite brååådiiis förmig så får se om jag ens hinner på datoför jag skall packa, duscha och äta. + att jag kommer hem först kvart över 4 och pappaför mig till stan till lite över 5 och sedan kvart över fem går bussen till vörå. Så har typ 45 min på mig att laga mej färdig och jag brukar behöva minst 1½ timme så det blir BRÅÅÅDIIIS!


21:40

Medan andra är ut och festar och sådant tar jag på mig joggingkläderna och far på en lenkki nu. Ha det bra hejdå!

det är frågan

Lite över en och en halvtimme kvar. Då det är så vackert väder idag så skall jag fara på lenkki och städa rummet. För imorgon blir det att åka hem efter jobbet äta något och packa och sedan åka iväg till vörå. Har fotat, intervjua Fia -> hennes blogg: http://fiaaekman.blogg.se/, kolla! Här är intervjun med henne -> http://www.papper.fi/article.aspx?aID=150. Nu fortsätta jobba. Skall fösöka lägga in några bilder då jag kommer hem. Ha en bra fortsättning på den här vackra torsdagen.

Konvent idag JA eller NEJ?


väx upp

Du skall föreställa att vara äldre men beter dig som att du vore yngre.. Kanske dags att ta sig i kragen å visa att du är äldre och inte sådär banslig som du är nu?

x

Kom för ca.20 minuter sedan tillbaka till jobbet. Nu blir det att sätta in bilderna och redigera dom. Uch det ser ut att kunna börja regna där ute, tråkit väder! Nåja i alla fall då man kommer hem sedan så skall man bara laga något att äta till sig och sedan far man och handlar mat med mamma då hon kommer hem.

you

Nu blir det sovtime, så godnatt!

färdigt serverad



Gårdagskvällens kvällsmat, sparris inlindad i bacon, MUMS!

 


bakom träden


filmtime


Sitter och kollar på The Proposal

en sista


15:58

Nu blir det att börja gå mot bussen och sedan äta mat då man kommer hem. Idag/kväll LOVAR jag att lägg in några bilder!

Emil jylhänlahti freestyle


Han är ju bara för duktig!!! Kollade på alla hans filmer då jag var yngre men hittade dom igen nu.

kul kul massor med kul

Wii, dagen har varit riktigt bra! Har fått träffa daniela som jag inte hae träffat på ur länge! Sedan har mat fått laga dagens plagg ( http://www.papper.fi/article.aspx?aID=139 ) det är daniela som jag har skrivit om. Läs hennes blogg http://daaniielaa.blogg.se/. Nu fortsätta jobba och då man kommer hem skall man på lenkki. För idag blåser det inte lika hårt. Ha en fortsatt trevlig dag :)


lyckoönskning

Mat i magen och nu kan man koncentrera sig på att jobba igen. Undra vad man skall hitta på ikväll? kanske fara på en ensam lenkki med grannens hund? Låter som en bra ide.. Vi skulle endå inte och handla mat ikväll med mamma för hon skulle på ZUMBA... -.- Så får väl fara själv då också då inte hon kan komma med. Men Dina är nog ett bra sällskap också! Lite mindre än två timmar kvar så är denna jobba dag redan slut.. Ha en bra måndag :)

20 minuter

Mat snart somtur! Magen kurrar som aldrig förr. Bilder kommer då man kommer hem sedan någon gång idag.


o

Nu blir det natten för mig. Imorgon skall jag fösöka att få in några bilder hit. Godnatt

1 maj

Första gången tror jag att jag inte har åkt in till stan på 1 Maj. Men men vad kan man. Tror jag endå inte skulle a orkat fara. Ha en bra söndag kväll!

vappu 2011

Igår var man då i stan/hoviska med vännerna. Enda från då man gick ut från dörren här hemma och skulle börja cykla in till stan så var det kallt.. Höll nästan på frysa ihjäl! Frös ännu då man skulle börja cykla hem där runt kvart före ett började jag och kusinen cykla hemåt mot sundom. Han följde mig enda hem så snäll som han är! Då man kom hem tog man bara bort sminket, åt och gick och sovde.

Idag sovde jag till halv ett och sedan har jag bara tagit det riktigt lungt idag. Paake och soffan kom hit och åt mat också annars har man bara varit framför daton eller kollat tv och sådant. Tagit det riktigt lungt, det är väl meningen man skall det på söndagar endå ?

RSS 2.0