Berg flyttar in

Ser på Berg flyttar in nu med mamma och pappa. Då det är slut tvättar man bort sminket och kryper ner i sängen. Börjar först 10 imorgon så det blir skönt att få sova lite längre imorgon bitti.
Har inte gjort så mycket idag.. slutade så sent och kom hem först 20 före fem så har inte orkat göra något. Kollar flera filmer och bara tagit det riktigt lungt!
GODNATT!

media


fhjsk

gymmet i måndast med maria.

dagens goda gärning


referat skrivning

Kom just till skolan och håller på att skriver en referat skrivning om spädbarn i modersmål. Efter tre timmar modersmål sedan har vi två timmar finska så det är rätt så lätt dag idag från 9:10-14:05 när vi slutar far man iväg in till stan och väntar på att man skall komma och sedan shoppa ett par nya jeans, handla mat, hälsa på faffa och fara på en lenkki = dagens planer.

Måndag morgon

Har varit på gym med Maria nu i morse i två timmar och nu sitter man och har timmar. Slutar redan kl.14:05 idag.

grillade tigerräkor, chokladmousse

Antal portioner: 4
Ingredienser

ca 80-100 g råa tigerräkor, kryddade efter egen smak
Ruccola
Pecorino
Svartpepparkvarnen
Lite flingsalt
Olivolja

Gör så här

1. Grilla tigerräkorna snabbt i grillpanna eller över öppen eld, gärna på spett.

2. Under tiden, lägg upp ruccola på assietten.

3. Hyvla över ett par drag med pecorino osten.

4. Dra några drag med svartpepparkvarnen samt lite flingsalt på toppen.

5. Lägg på det avsvalnade spettet med räkor och ringla över lite olivolja.

Recept för 10 portioner

 

375 g mörk choklad
1 l vispgrädde
1 gelantinblad
100 g vaniljsocker (äkta)

 

Lägg gelantinblad i vatten. Koka upp grädde och häll i choklad och socker. Blanda noga och lägg sedan i gelantinblad. Låt smeten kallna och ställ sedan in den i kyl. När smeten är helt kall (låt den helst stå en dag) ta ut den och vispa med elvisp tills den är luftig och fast. Servera gärna med färska bär.


21:48

Börjar bli smått trött nu så skall nog kanske snart börja gå och sova.

Jag vill ha SNÖ!

Lackar naglarna nu just och väntar på att ensam mamma söker (repris) ska börja. I morgon kanske man åker på gym med daniela, skulle vara skönt att få träna lite..
SNÖ! ♥

Söndag

Har haft en underbar helg med golle! Han åkte hem rätt så tidigt och har ätit god mat och kollade just färdigt en film med familjen. Pappa far ohc för paake och soffan nu och mamma och jag lämnar hemma och tar det lungt, kanske far på en lenkki om man orkar. Hoppas att alla har haft en bra Lilla Jul! :)

FREDAG!

Snart kommer mamma efter mig vi far och handlar, kommer hem, äter, städar rummet och sedan kommer oskar till oss.

Rihanna - We Found Love ft. Calvin Harris


9 Månader!

Min och oskars nio månaders dag idag!
Älskar dej♥


22:25

Nu är jag så trött att jag inte orkar hålla upp ögonen nästan.. Godnatt!

Torsdag

Varit på gym med Daniela och rensat tankarna lite, ätit gurka/morötter med dipp, varit på know how och jobbat, ätit världens godaste smörgås och sitt blåa smurfar och nu som sist tar jag det lungt och kollar film och är på datorn.

måndagkväll



23 november

Kom just hem, sitter och äter lite mat nu och snart byta om för att sedan fara på gym med Daniela.

Photo Booth


21:00

Är super mega trött! Funderade på att gå och sova redan..
orkar inte lägga in några bilder idag så jag lovar att de kommer imorgon sedan.

21:09

Kom just hem från småkusinerna, sitter och kollar sista avsnittet av ensam mamma söker nu med mamma och pappa.



Bilder kommer imorgon

Julöppning

Blev bjuden på middag till paake och sofias lägenhet med mamma,pappa och sofias mamma. Gick till torget och kollade på raketerna och gick runt omkring där en stund i stan sedan tillbaka till deras lägenhet och äta efterrätt. Paake gick och kollade på någon fotbollsmatch med några pojkkompisar och pappa åkte hem. Lite senare sedan tog jag och mamma paakes bil och körde hem. Kollade bara tv och gick sedan och sovde.
Enda jag hittade på julöppningen var ett par lädervantar för bara 15 euro.
När man slutar kl.14:05 väntar man på tjugo över två bussen, åker in till stan, går på stan till klockan tre och sedan far hem med borgare bussen 15:15. När man väl har kommit hem lagar mat lite mat, går i duschen och lagar sig färdig för att fara till sina småkusiner med mamma, mommo och moster.

Lördag

Matchen slutade igår med att Peliitat vann på straffar. Efter matchen kom jeste hit då och vi kollade idol och bara tog det lungt. Hon åkte hem ungefär 11. Kollade vem som åkte ut i idol och gick sedan och sovde.

Nu skall jag hjälpa mamma att städa lite köksskåp och sedan städa rummet.

Idol

Kollar på idol med mamma och jeste nu.

media..


Fredag!

SKÖNT MED HELG SNART!

tre timmar kvar och sedan hem, äta mat och laga sig iväg till vikinga för att först vara med jessica och sedan iväg på hockey, Sport-Peliitat.


8:42

Vi tjejer... Vi springer runt i huset medan vi borstar våra tänder. Vi läser på shampoo flaskan i duschen. Vi skrattar åt våra skämt innan vi berättar dom. Vi behöver ingen klocka eftersom vi har en mobil. Vi kan läsa en mening 10 gånger utan att förstå den. Vi trycker på dörren fast det står dra. Vi säger va? fast vi har förstått allt. Vi hatar när vinden förstör vår frisyr. Vi kollar kylskåpet 1...0 gånger om dagen utan att äta något. Vi kan se samma film 10 gånger. Vi måste ringa till våra mobiler för att hitta dom. Vi kan kolla på klockan för att sedan glömma vad den visade. Vi vänder på kudden för att sova på den kalla sidan. Innan vi går och lägger oss räknar vi ut hur många timmar vi sover. Kopiera detta om du känner igen dig!

17 November

Hade bara från 10:00-14:05 idag. Har just varit med moa på en liten lenkki och nu sitter vi och väntar på att Daniela skall komma hit och vara med oss ikväll.
Imorgon är det FREDAG! Blir antagligen hockey på kvällen.

11:41


15:22

Ungefär 25 min kvar och sedan slutar man. Direkt jag kommer med bussen in till stan lite över fyra blir det att nästan springa till soffan och hämta moa och sedan kommer pappa efter oss och vi far hem. Mysigt att få mysa med henne!


rubrik

Om 25 min är det mat och sedan bara 5 timmar kvar..

Lev din dröm


15 November

Direkt efter skolan åkte man med bussen in till stan, gick där en stund, åkte och handlade mat till prisma med mamma, körde till faffa och städade hans lägenhet, när vi hade städat blev det att fara och hälsa på självaste faffa till sjukhuset. När vi kommer hem byter vi kläder och far på en lenkki + via mammas faster. Sitter och kollar på tv nu och skall snart gå och sova börjar 8:10 imorgon så..

Modersmål

Har modersmåls timme nu just håller på att skall skriva någon referat text..


ljus

Tänk att ljus kan ge en så stor julkänsla! Vill att det skall komma snö och bli jul nu, längtar.
massor med ljus och nagel lacksmålning och mamma som super bra sällskap!

14 November

Om lite mindre än en timme börjar ensam mamma söker och sedan då det är slut så går jag och sover är trött redan så.

strömavbrott

Fick för kanske bara 5 minuter sedan tillbaka strömmen som har varit borta i ungefär två timmar. Konstigt att den har varit borta tre timmar sammanlagt idag..

135

Skolan: Gymnastik, nymediaproduktion och foto

Morgonen började med att det var strömavbrot i en timme såg inte så mycket men lite morgonmål fick man i sig och sedan förde pappa mig till skolan till 8:10. Har inte lång dag idag vilket är skönt! Bara från 8:10-14:05.


22:41

Nu gick jag och sovde, godnatt!

FINAL

True talent final med mamma nu.

Farsdag!

Sovde rätt sålänge idag ända till kvart före 12. Har kollat på film med mamma och nu håller jag på att reda upp rummet och bara vänta tills paake och soffan kommer hit.
Ha en bra farsdag bästa pappa och faffa! ♥

godnatt


23:23

Kom hem från oskar redan idag då det är farsdag imorgon. Såh ar packat upp väskan och kollat film och håller på att kolla en till film med mamma och pappa nu. Är super trött så orkar knappast se hela filmen så går väl nog snart och sover skulle jag tro.

11 November

Usch har lång dag idag från 8:10-15:45. När jag slutar kommer mamma efter mig till skolan och för mig raka vägen till buss stationen. Jag åker iväg till oskar och är med honom hela helgen! ♥

dkldklfkdsf

Kom just från tandläkaren, hade ett hål, inte skoj!

Grattis ÄLSKLING!

Grattis ÄLSKLING! Hoppas du har haft en super mega bra dag idag!
Älskar dig super mycket!
♥PUSS♥

Torsdag

Måste gå i duschen, packa, äta och gå och sova! Är jätte super mega trött. Längtar tills imorgon då jag får vara med oskar igen efter att vi inte har träffats på två veckor! ♥

Bonde söker fru

Kollar på Bonde söker fru nu just och sedan kommer det Berg flyttar in och då det är slut så går jag och sover.

vintermys

Pappar har satt blått glasfiber inuti i vår badtunna. Blev riktirgt snyggt och blir skönt att sitta där i vinter utan att få stickor i rumppan.

tomt


lite försenat

vad jag köpte från Tuuri

9:20

Blir kanske gymmet idag igen i fall daniela kan komma. Har en kort skoldag idag från 8:10-12:15.

Ou se tout bagay sa yo m '

Kom hem just och nu sitter jag och kollar på salkkarit och sedan lite senare börjar true talent.

today


11:51

Slutar om ungefär en halvtimme och då går jag iväg till gymmet. Far hem med borgarebussen och sedan då man kommer hem slänger man i sig lite mat och direkt mamma kommer hem från jobbet far vi och handlar mat och sedan och hälsar på faffa på sjukhuset, så ser min dag ut.

7 November

Hade super ont i magen i morse då jag vaknade så lämnade hemma och sovde. Tänkte att jag måste fara på en lenkki nu och röra på mig, brukar ara bra tat röra på sig då man har ont i magen så.

godnatt

Nu gick jag och sovde, godnatt!

<3

Jag minns ännu första gången du åkte iväg, det var tomt och känndest konstigt att inte du var här. Varje helg då du kom hem känndest det hur härlig som helst men sedan då du åkte igen så kände man direkt att man blev ledsen och längtade tills nästa gång du skulle komma hem. Hoppas att du förstod att jag verkligen SAKNAR DIG i veckorna!! Men när du vel är hemma så önskar jag att vi skulle ta vara på tiden då vi träffas och inte bråka och så. Vi måste lära att lyssna på varandra så kanske inte vi skulle tjafsa så mycket och sedan vidare till bråk.. Jag älskar dig och det vet du! Jag vill inte bråka med dig. Du är en som jag vill alltid ha nära!

första glöggen

Kollar på true talent med mamma nu och dricker första glöggen, skönt!

5 November

Gick och sovde redan 11 igår kväll var så himla trött! Vaknade redan 10:10 i morse och steg upp ot sedan och morgonmål med mamma och pappa. Pappa gick ut och jobbade och mamma och jag satte oss i soffan och kollade en film. Paake och Sofia och Moa kom hit just då filmen var slut. Jag gick av och an ut med Moa. Paake och Sofia bytte till vinterringar på sofias bil och mamma och jag gick med moa och hälsade på till mommo och kusinen toni. Sitter och gör inget nu just väntar på att maten skall bli färdig och sedan om någon timme far vi int till stan och solf för att tända ljus på gravarna och sedan vidare för att hälsa på faffa på sjukhuset. Får se vad man hittar på att göra ikväll senare sedan om man är bara hemma eller träffar någon kompis.
Ha en bra Lördag!

Idol

Kollar på idol med mamma och pappa nu just.

hälsokunskap-gymnastik


FREDAG!

Började dagen med att komma 7:40 till skolan fast började egentligen 8:10. Har haft samma timme nu snart i 6 timmar så det skall bli skönt att få ha innebandy två timmar sedan på hälsokunskap. När Hälso-timmen är slut åker man in till stan och sedan med 16:20 bussen hem. När jag kommer hem väntar en glad och utvilad hund på mig. Har inte träffat Moa på över en vecka så skall bli jätte härligt att få gå på en lenkki och mysa med henne! Senare i kväll blir det kanske en lenkki med Dina eller så är jag bara hemma och tar det lugnt, skall kolla idol också som börjar 21:00, från Sveriges tv4!

Ha en bra FREDAG!

1:27


19:10

Kom just hem och nu blir det duschen och sedan läsa på prov i 1 unegfär en timme och sedan börjar true talent.

Lenkki ->

För att rensa tankarna från alla matte siffror så far jag med kusinen på en lenkki nu, hejdå!

tummarna ner

Fattar NOLL av det vi har till matte provet imorgon! Kommer att gå åt skogen med det, hoppas bara att jag får godkänt!!!!!!

11:41


2 November

Blir inte att göra så mycket annat idag än att läsa på matte prov och fara på en lenkki
Gammal bild på golle

21:28

Nu blev det natten för mig Godnatt!

ed¸detjhurty6

Slutar snart och sedan efter det stannar man en stund i stan innan bussen hem går. Skall äta, fara och hälsa på faffa och handla mat med mamma idag.


Och senare på kvällen om man skulle måsta orka fara på en lenkki.

nelly.fi


RSS 2.0